TV-serien

Välkommen till Köping

Filip Hammars dokumentärserie "Välkommen till Köping" (tidigare "I en annan del av Köping") började sändas på TV4 2007, och har varit ett av Sveriges populäraste tv-program.

Läs mer

I serien får man följa ett kompisgängs liv på ett gruppboende i Köping, där människor med funktionshinder lever.

Tittarna får följa med i deras vardagsliv och ta del av karaktärernas glädje, sorg och vardagsbekymmer. Serien sändes först i tre säsonger som pågick mellan 2007 och 2010. Totalt sett har serien nu sänts i fyra säsonger med den senaste säsongen som hade premiär den 20 februari 2017. Serien är mycket populär och hela svenska folket tog vännerna från Köping rakt in i sina hjärtan direkt. På Kristallengalan 2007 vann serien i två kategorier, både inom Årets dokumentärprogram och Årets program.

Karaktärer

Serien har flera huvudpersoner vars liv tittarna får följa.

  • Linda , 44 år. Hon har blivit en av seriens främsta huvudpersoner. I serien får man följa hennes berättelse om sitt liv. Hon har ett stort intresse för svenska dokusåpor, som exempelvis Skilda Världar.
  • Torbjörn , 55 år. Han har blivit känd som den kaffeälskande ”Tobbe”. Han är gängets komiker som tycker om att göra andra människor glada. Han har glimten i ögat och brukar ofta slänga ur sig en del vassa repliker, där han ofta räddas av sin charm. Han är sportintresserad och tittar gärna på hockey och fotboll.
  • Mats, 44 år, är kompisen som alltid ställer upp. Han brinner för bilar, men tycker även om att träna på gym och att bowla.
  • Mikael (Micke) , 36 år, vars största intresse i livet är musik. Han älskar att dansa och sjunga, samt shoppa nya t-shirts.
  • Frans (Frasse) , 47 , är mycket intresserad av hästar, musik och sport. Han tycker om att spela floor hockey och rider.