Evenemang och utställningar i Köping

Här har vi samlat alla Köpings evenemang. Vi har dels tagit fram återkommande evenemang till dig som bor i staden eller som är på ett längre besök, dels har vi tagit fram tillfälliga evenemang, för dig som enbart är på ett kortare besök.

Läs mer

Återkommande evenemang

Här har vi tagit fram evenemang som passar både stora och små. Dessa evenemang återkommer varje vecka.

Språkcafé

Varje måndag mellan kl. 16.00–18:00 arrangeras det ett s.k. språkcafé på Köpings stadsbibliotek. Språket blir allt viktigare och att kunna uttrycka sig på svenska är A och O i dagens samhälle. Här får man möjlighet att lära känna varandra samtidigt som man får öva på sina färdigheter inom det svenska språket. Detta sker över en fika och det fungerar precis som vilken fika som helst, där man kan komma och gå som man själv vill.

Internetcafé

Varje lördag mellan kl. 11.00–14.00 arrangerar Köpings stadsbibliotek ett internetcafé. En it-guide hjälper dig med din surfplatta, dator eller smartphone och svarar på dina frågor. De hjälper dig med allt från att komma igång med din nya telefon, till att lära dig hur man svarar på mail, använder sociala medier och mycket mer. Tveka inte på att gå dit om du behöver hjälp!

Sagostund

Varje torsdag kl. 10.00 hålls en sagostund på Köpings stadsbibliotek. Sagostunden håller på i ungefär 30 minuter och rekommenderas för barn från 4 år. Under sagostunden berättas allt från roliga, spännande, snälla och ibland lite hemska sagor.

Sommargympa

Under sommaren arrangeras utomhusgymnastik. Varje måndag, onsdag och söndag hålls olika pass. Det kan vara allt från vattengympa till yoga. Det är gratis för alla och det enda du behöver ta med dig är ett liggunderlag och en vattenflaska. När det regnar hålls aktiviteten inomhus i Badhushallen. Lät detta som något för dig? Då kan du läsa mer här , för att få mer information. Om du vill komma igång med träningen ordentligt kan vi rekommendera dig att du besöker Hypoxi, som kan hjälpa dig med effektiv träning och fettförbränning.

Tillfälliga evenemang

Ska du till Köping de närmsta dagarna eller veckorna? Här har vi tagit fram de evenemang som är aktuella i staden just nu. Om du ska resa hit senare kan du läsa mer här om vilka evenemang som gäller för den tidperioden.

Föreläsning med Viktor Frisk om ADHD

Lyssna på Viktor Frisk, från duon Samir & Viktor, när han håller ett föredrag om ADHD i Folkets hus. Han berättar bland annat om hur det är att leva med ADHD och hur han får sin vardag att fungera. Inträdet kostar 80:- och måste förbokas.

Köpingsfesten

Besök Köpingsfesten och upplev en riktig folkfest med marknad, underhållning och aktiviteter på stadens gator och torg. Vi lovar att detta är en fest som du inte vill missa!

Bokloppis på stadsbiblioteket

Vid flera tillfällen hålls bokloppis på Köpings stadsbibliotek. Här får du möjlighet att köpa böcker till ett mycket bra pris, endast 5 kr/st. Loppisen pågår under sommaren i två veckors tid och den fylls på med nya böcker allteftersom.

Barn- och ungdomsfestivalen

Svenska kyrkan arrangerar en rolig festival för de lite yngre med bland annat café, aktiviteter, kändisar, småstjärnorna och ungdomsband/artister.

Var det inget som lockade?

Om det inte var något evenemang som föll dig i smaken kan du alltid besöka BestEvent, som har något för alla smaker. Du kan exempelvis prova på bumperball eller leka Robin Hood på riktigt i Archery tag, och mycket mer.

Utställningar

För den som är kulturintresserad finns det ett flertal utställningar i Köping som kan vara värda ett besök.

Malakias och bränder i staden

1889 härjade en stor brand i Köping när en 10-årig pojke vid namn Malakias hade tänt på. På Köpings Brandmuseum kan man få en inblick i hur branden upplevdes då, samt hur brandkårens tekniska utveckling sett ut genom åren.

Malakias liv – från 10-årig mordbrännare till kunglig snickare

På Köpings museum får man veta mer om Malakias och vem den 10-årige mordbrännaren egentligen var. När pojken växte upp blev han soldat i frälsningsarmén och var med i arbetet på Gustav III:s kungliga tågvagn.

Nyströmska gården

Besök utställningen och få en inblick i hur det var att arbeta i en snickerifabrik år 1814. Man har bevarat miljön från hur det såg ut i en snickeriverkstad under denna tid. Man har bland annat sparat ritningar, verktyg och maskiner från 1814 för att man verkligen ska få en känsla för hur livet i en verkstad såg ut på den här tiden.

Aldrig mer som förr

Följ med till Köpings museum och få en inblick i stadens utveckling från bonde- och hantverkssamhälle till industri- och välfärdsstad mellan 1860–1970-talet.