Evenemang och utställningar i Köping

Här har vi samlat alla Köpings evenemang. Vi har dels tagit fram återkommande evenemang till dig som bor i staden eller som är på ett längre besök, dels har vi tagit fram tillfälliga evenemang, för dig som enbart är på ett kortare besök.

Läs mer

Återkommande evenemang

Här har vi tagit fram evenemang som passar både stora och små. Dessa evenemang återkommer varje vecka.

Språkcafé

Varje måndag mellan kl. 16.00–18:00 arrangeras det ett s.k. språkcafé på Köpings stadsbibliotek. Språket blir allt viktigare och att kunna uttrycka sig på svenska är A och O i dagens samhälle. Här får man möjlighet att lära känna varandra samtidigt som man får öva på sina färdigheter inom det svenska språket. Detta sker över en fika och det fungerar precis som vilken fika som helst, där man kan komma och gå som man själv vill.

Nygårdsdagen i Köping

Varje år arrangeras Nygårdsdagen i samverkan mellan hyresgästföreningen, Köpings bostadsaktiebolag och Köpings kommun, för att lyfta fram bostadsområdet Nygård. Under hela evenemanget, som varar mellan kl. 12:00 och 15:00, kommer föreningar, boende och personal att bjuda på olika aktiviteter. Bland programpunkterna finns bland annat en dansworkshop och en barnföreställning.

Bokfrukost

En gång i månaden anordnar Köpings stadsbibliotek bokfrukostar med olika teman varje gång. Här samlas bokälskare för att diskutera och utbyta tankar om den valda boken medan de njuter av en frukost tillsammans. Evenemanget är öppet för alla och det krävs ingen föranmälan. Bokfrukostarna är ett utmärkt tillfälle att möta nya människor och upptäcka spännande böcker.

Fotbollsskola

Varje sommar arrangerar Kolsva IF fotboll fotbollsskola. I Fotbollsskolan - Lira Blågult! ger barnen motion, hjälper dem att utveckla sin motorik och bli bättre på fotboll. På fotbollsskolan utvecklar barnen goda beteenden både på och utanför planen, där mycket handlar om att ha kul tillsammans. Både nya som gamla deltagare är välkomna. Läs mer här!

Tillfälliga evenemang

Ska du till Köping de närmsta dagarna eller veckorna? Här har vi tagit fram de evenemang som är aktuella i staden just nu. Om du ska resa hit senare kan du läsa mer här om vilka evenemang som gäller för den tidperioden.

Köpingsfesten

Besök Köpingsfesten och upplev en riktig folkfest med marknad, underhållning och aktiviteter på stadens gator och torg. Vi lovar att detta är en fest som du inte vill missa!

Barn- och ungdomsfestivalen

Svenska kyrkan arrangerar en rolig festival för de lite yngre med bland annat café, aktiviteter, kändisar, småstjärnorna och ungdomsband/artister.

Var det inget som lockade?

Om det inte var något evenemang som föll dig i smaken kan du alltid besöka BestEvent, som har något för alla smaker. Du kan exempelvis prova på bumperball eller leka Robin Hood på riktigt i Archery tag, och mycket mer.

Utställningar

För den som är kulturintresserad finns det ett flertal utställningar i Köping som kan vara värda ett besök.

Malakias och bränder i staden

1889 härjade en stor brand i Köping när en 10-årig pojke vid namn Malakias hade tänt på. På Köpings Brandmuseum kan man få en inblick i hur branden upplevdes då, samt hur brandkårens tekniska utveckling sett ut genom åren.

Malakias liv – från 10-årig mordbrännare till kunglig snickare

På Köpings museum får man veta mer om Malakias och vem den 10-årige mordbrännaren egentligen var. När pojken växte upp blev han soldat i frälsningsarmén och var med i arbetet på Gustav III:s kungliga tågvagn.

Nyströmska gården

Besök utställningen och få en inblick i hur det var att arbeta i en snickerifabrik år 1814. Man har bevarat miljön från hur det såg ut i en snickeriverkstad under denna tid. Man har bland annat sparat ritningar, verktyg och maskiner från 1814 för att man verkligen ska få en känsla för hur livet i en verkstad såg ut på den här tiden.

Aldrig mer som förr

Följ med till Köpings museum och få en inblick i stadens utveckling från bonde- och hantverkssamhälle till industri- och välfärdsstad mellan 1860–1970-talet.